Цената на застрахователната ви полица главно зависи от рисковете, които ви заобикалят

Как да контролираме приблизително колко плащаме за премийни погасителни вноски

Държавният пазар на застраховането все така се подобрява, като дори и в конкретни условия на икономическа криза се вижда ръст на премийните приходи като при общото, така също и при застраховка живот. Може би обаче това означава, че финансовата култура на хората в страната се е увеличила? Всъщност е възможно и да е точно така. Факт е дори, че много от българите си закупуват полици при условие, че няма някакъв друг вариант. Докато управлявате кола без текуща “гражданска отговорност” например, рискувате не само скъпа глоба, а и да ви приберат книжката. А ако можете да накарате някоя банка да ви отпусне кредит, възможно е да си кажете довиждане с плановете си, ако наистина не направите застраховка на заложеното си имущество, или доброто здраве и бъдещите си приходи. Българите, които не са задължени от подобна неприятна ситуация обаче изключително рядко стъпват на прага на застрахователен агент. Много са точно тези, които през живота си нито веднъж не са си купували застрахователна полица.

Повечето семейства са убедени, че, докато само намират доходи да покрият домашните си разходи, би било лукс да да мислят за допълнителните разноски по застраховка на имота или здравето си. Една от основните причини да очакват високи премийни вноски е, че те не са наясно с работата на застрахователните дружества и методите за определянето на крайните цени. Когато подписва договор с вас, един фактор става основен за фирмата – поеманият риск. Често той може да е много висок, че да не имате възможността да си вземете полица на каквато и да е крайна цена. Като пример, в случай, че Вие живеете в район, застрашен от много пожари, е наистина много възможно никоя застрахователна компания да не иска да покрие имуществото ви срещу горепосочената опасност.

Погледнато от друга страна, ако компанията обмисли, че рискът, свързан с вашия договор е малък, вноските, които дължите да са адски ниски, и лесно да си ги позволите дори и с минималния си бюджет. Но как застрахователите пресмятат риска при отделните продукти и услуги? Макар че са установени все повече индивидуални разлики, налице са някои съществени правила, към които се придържат членовете на сектора по света.

Сайтът ни: http://www.zastrahovai.se/best-insured/grajdanska/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *